Hoe werkt een aromaverdamper?

 

Het water in een verdamper wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente ultrasone trillingen. Hierdoor ontstaat een koude verneveling. De moleculen van de etherische olie blijven in tact en geeft de aromaverdamper een therapeutische werking.

Stap 1) Kies een geschikte locatie

Kies een open ruimte in een kamer of kantoor met een stevige ondergrond of een tafelblad. Vermijd plaatsing in direct zonlicht of in de buurt van een ventilator, open deur of open raam. 

 

Stap 2) Voeg water toe 

Vul de aromaverdamper tot aan de vullijn van het waterbakje met schoon kraanwater of bronwater dat op kamertemperatuur is. De meeste aromaverdampers hebben een maatbeker om te vullen. Raadpleeg de handleiding van je verdamper voor de aanbevolen hoeveelheid water die je verdamper nodig heeft. 


Stap 3) Voeg etherische olie toe 

Voeg 3 tot 8 druppels etherische olie toe aan het water. Al naar gelang wat jij prettig vind. Je kunt een enkele etherische olie gebruiken, zoals mandarijn, of een etherisch oliemengsel van Geurbalans.


Stap 4) Zet de verdamper aan

Plaats de deksel op de aromaverdamper en druk op de "ON" knop. Sommige verdampers hebben 2 of 3 tijdstanden, afhankelijk van het model dat je koopt. Je kunt bijna altijd de tijdsduur instellen waarop je de verdamper maximaal aan wil laten staan. 

Daarnaast hebben de meeste aromaverdampers verschillende kleuren of moodlights die je in kan stellen. Deze lampen kunnen uit. Er is vaak een stand waarop de lamp continu van kleur verandert voor een leuk speels effect.

 

Stap 5) Geniet

Laat het aroma inwerken op je reukzintuig. Kom in balans en versterk je weerstand!

Ellen druppelt etherische olie in verdamper